Introduktion til racen

Den store hvide Pyreneerhund er - når den er bedst - en af verdens allersmukkeste hunde. Det er en stor, kraftig men dog elegant hund med et karakteristisk bjørnelignende hoved.
Tæverne er 65 - 75 cm. høje med en ideal vægt på ca 45 kg. Hannerne er 70 - 80 cm med en vægt på ca 60 kg.

Vi, der har kastet vores kærlighed på racen, synes selvfølgelig, at den er pragtfuld, men det skal da indrømmes, at det ikke er verdens nemmeste hund at leve med. En Pyreneer er en selvstændig hund med sin egen mening om tingene, den bliver aldrig din lydige slave, men hvis man kan acceptere det - eller endnu bedre - lide det, får man en dejlig kammerat i en Pyr.
I dag fungerer Pyreneerhunden som en dejlig familiehund, almindeligvis venlig og glad for børn. Det er en hund, der knytter sig meget til sin familie. Og selv om den gerne opholder sig meget ude - også når det er koldt - har den brug for meget kontakt med familien, ikke bare som sofahund, men i lige så høj grad i form af en rask travetur. Pyreneere kan være ret livlige og har brug for en del motion, specielt de første år, til gengæld er de normalt ret rolige indendøre.

Den smukke hvide pels kræver forbavsende lidt pasning. Bortset fra fældetiden vil 1/4 til 1/2 times børstning om ugen holde hunden smuk hvid og velplejet.

Oprindelig kommer racen fra den franske side af Pyrenæerbjergene, hvor den i århundereder har væet brugt som vagthund for fåreflokkene. Arbejdet har været ret selvstændigt, idet hundene ofte er blevet ladt alene med fårene. Det har krævet hunde, der på den ene side har været så rolige i deres omgang med fårene, at disse ret letskræmte dyr ikke er blevet bange for dem, på den anden side vagtsomme, selvstændige og i stand til at tage initiativ, hvis noget truede flokken
Til forskel fra hyrdehunde har der ikke været tale om et decideret samarbejde mellem hund og ejer. En hund, der først skulle have ordrer fra sin ejer, duede ikke under disse forhold.


Denne fortid præger stadig racen. Også nutidens Pyreneere er meget selvstændige. De kan virke noget stædige.
Men som alle racer har Pyreneerhunde godt af at gå til lydighedstræning. Det er en intelligent hund, der ikke har svært ved at lære, men at gentage den samme øvelse om og om igen, keder den. Den skal gerne kunne se et formål med at lystre. Ved venlig og konsekvent træning kan man lære sin Pyr meget, men 100% lydig som f.ex. mange hyrdehunde, retrievere m.m. kan blive det, skal man ikke regne med at få sin Pyr. Specielt indkald volder ofte problemer, måske ikke på træningspladsen, men ude i den virkelige verden. Ikke alle Pyreneere kan blive så gode til indkald, at man kan gå med dem uden snor.

Man skal ikke regne med at kunne have en Pyreneer gående i en uindhegnet have. En del Pyreneere har tilbøjelighed til at strejfe, og selv om den kommer hjem igen, hvis den da ikke er blevet kørt over, er det ikke en måde at have hund på i vores samfund. Bedst er det hvis haven er velindhegnet, når hvalpen flytter ind, så den aldrig lærer, at den kan komme ud.
Nogle Pyreneere har tildens til at gø meget, specielt hvis de keder sig. Derfor skal man heller ikke regne med at kunne lade hunde være ude, når man ikke er hjemme, hvis man har naboer tæt på.

Er du interesseret i at vide mere om denne spændende race, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 54 14 80 92  eller email:
sandybear@mail.dk
lnsandybear@gmail.com
 

| Svar

Nyeste kommentarer

22.12 | 09:57

Hej Mette
Ja, jeg er stoppet med at opdrætte.
Jeg tror ikke, at der er nogen, der har hvalpe på vej i Danmark. Kontakt mig evt. på min mail for mere info.

21.12 | 05:09

Hej Lene, er du stoppet med at få hvalpe? Har du evt. et link til nogle der har great pyreers? Vh Mette

22.10 | 07:17

Hej Lea

Nej, jeg har ingen aktuelle hvalpeplaner.

Vh Lene

21.10 | 20:07

Hej Lene
Har du hvalpe i år, eller planlægger du det inden for de næste 2-3 år?
Mvh Lea